GRAMMER SEDIŠTA – EKVIVALENT ZA UDOBNOST POLJOPRIVREDNIKA

Podelite:
22.02.2024.

Udobnost sedišta je jedan od ključnih parametara koje treba da razmatrate kada provodite radni dan u traktoru

Praktično svako moderno sedište je izgrađeno na principima ergo-mehanike, proučavanja kako ljudsko telo funkcioniše i kako da ono bude udobno i produktivno u radnim okruženjima kao što su kabine traktora i kombajna.

U svetu poljoprivrede, farmeri provode duge sate u bliskom kontaktu sa sedištima traktora i shodno tome, veoma su zabrinuti za svoje zdravlje i udobnost. Prema rečima gospodina Dimitriosa Drakapulosa, sa Univerziteta u Manitobi (Kanada), odeljenja za biosistemsko inženjerstvo: „Bol u leđima je jedan od najčešćih problema (za farmere) tokom rada mašine, zbog velike izloženosti vibracijama celog tela.“

GRAMMER razume zabrinutost farmera i kao rezultat toga je proveo mnogo sati usavršavajući sedišta traktora sa mehaničkim i pneumatskim sistemima vešanja, sa poboljšanjima koja pomažu u ublažavanju bolova u leđima. Godinama, Grammer intenzivno sarađuje sa vodećim naučnicima koji ispituju kičmeni stub. Ovi stručni nalazi se zatim direktno prenose u razvoj njihovih proizvoda.

Visoka Grammer sedišta za vozače pružaju optimalnu udobnost sedenja u svakom vozilu i za svaku primenu. Od početnih modela sa mehaničkim suspenzijama pa sve do najsavremenijih sedišta sa vazdušnim oslanjanjem, više od pola veka njihovi sistemi sedišta postavljaju jedan za drugim standard u pogledu zdravlja, bezbednosti, udobnosti i zdravstvene beneficije. Kao trendseter i lider u inovacijama, koncentrišu napore na aspekte biomehanike, ergonomije, apsorpcije vibracija i rada prilagođenog korisniku sa ciljem stalnog poboljšanja udobnosti krajnjeg korisnika.

Specifične karakteristike zbog kojih se ova sedišta izdvajaju su:
  • Izolacija WBV (Whole Body Vibration) tj. vibracije celog tela
  • Izolator za prednji/zadnji deo – apsorbuje sve trzaje prilikom poskakivanja koji se doživljavaju pri kretanju napred i nazad
  • Bočni izolator – apsorbuje pomeranja i vibracije s leva na desno koja nastaju prilikom rukovanja priključnom mašinom
  • Lumbalni oslonac u 5 pozicija
  • Automatsko podešavanje težine (opseg može da se podešava naspram težine vozača od 50-130kg)

Svi navedeni parametri unapređeni su kako bi smanjili zastoje u radu koji su bili izazivani bolovima i neudobnošću. smanjenjem zastoja mašine. Poboljšanja pomažu u smanjenju bolova u donjem delu leđa i na taj način omogućavaju udobnost vozaču i maksimalnu produktivnost u jeku sezonskih radova.

Ova sedišta dakle, kombinuju optimalnu podršku leđima i prilagodljive opcije podešavanja kako bi se osiguralo da vozači ostanu sveži i koncentrisani tokom celog dana. Visoka udobnost direktno doprinosi povećanju produktivnosti, omogućavajući vozačima da održe visok nivo performansi čak i u najzahtevnijim uslovima rada. U kritičnim periodima sezone radova, kada je svaki minut dragocen, Grammer sedišta su neprocenjiva investicija koja donosi optimalne rezultate.

Zahvaljujući svojoj ergonomskoj konstrukciji i visokokvalitetnim materijalima, Grammer sedišta za poljoprivredne mašine pružaju izvanrednu udobnost. Dok njihova dizajnirana podrška leđima smanjuje umor i bol, a prilagodljive opcije podešavanja omogućavaju vozačima da pronađu idealni položaj sedenja. Dodatno, ugrađeni amortizeri efikasno apsorbuju udarce i vibracije, pružajući glatku vožnju čak i preko neravnog terena. Ova kombinacija faktora čini Grammer sedišta pravim izborom za vozače poljoprivrednih mašina koji traže vrhunsku udobnost i performanse tokom dugih radnih dana.

Zašto treba kupovati nova Grammer sedišta?

Kupovina polovnih sedišta za poljoprivredne mašine može biti riskantna odluka iz nekoliko razloga: 

  1. Polovna sedišta možda neće pružiti isti nivo udobnosti i podrške kao nova sedišta, posebno ako su već bila izložena dugotrajnoj upotrebi i prilagođena prvom operateru, ili su oštećena.
  2. Mogu postojati skriveni problemi ili oštećenja koja nisu vidljiva na prvi pogled, što može dovesti do nepredviđenih troškova popravke ili zamene u budućnosti. 
  3. Bez garancije proizvođača, kupovina polovnih sedišta može biti riskantna investicija, posebno ako se uzme u obzir važnost udobnosti i podrške za vozača tokom dugih radnih dana. 

Stoga je preporučljivo investirati u nova sedišta proizvođača kao što je Grammer kako bi se osigurala pouzdana udobnost i performanse tokom celog radnog veka poljoprivredne mašine.

Autor: Tatjana Mladenović

Podelite: